Ohlédnutí za koledou
30. ledna 2024 Články

Ohlédnutí za koledou

Letošní Tříkrálovou sbírku zakončilo setkání koordinátorů a vedoucích kolednických skupin v sídle Charity Třinec na Lánské (Kanada). Je pro nás velmi důležité poskytnutí zpětné vazby a postřehů kolegů z terénu, abychom se mohli lépe připravit na příští, jubilejní 25 rok.

Probrali jsme, kdo kolik vykoledoval, kde se dobře koledovalo, kde chyběly skupinky/děti. Sdíleli jsme radost z dobře vykonaného společného díla a začali se těšit na příště :-) Postupně také rozdáváme poděkování koledníčkům, kteří přes hory i přes doly, přes déšť i mráz, odvážně s bradou vztyčenou, vyrazili odhodlaně žehnat do ulic. Diplom na památku, plavenku pro zdraví, záložku pro chvíle pohody a královskou minci, protože všichni jsou prostě jedničky!

Byly zmíněny také situace, které chytily za srdce... například chvíle, kdy šla kolednická skupinka kolem vlakového nádraží, kde právě zastavil vlak a z něj vystoupil pán, který šel přímo cíleně za kolednickou skupinou přispět do kasičky. Nebo když další skupinku na ulici zastavila parta čtyř lidí, přispěla do kasičky a prosila koledníčky o zazpívání písničky - nakonec zpívali všichni společně a byl to opravdu kouzelný okamžik.

Děkujeme všem, kteří přispěli skupince Tří králů, do statické kasičky, nebo prostřednictvím bezhotovostních darů a QR kódů. Děkujeme koordinátorům, vedoucím skupinkám, dětem, kteří nám věnovali svůj volný čas a vyšli s námi koledovat.

Pokud i TY chceš být součástí této krásné tradice, neboj se nám ozvat. Koledovat může každý! Dospělý i dítě, děvče i chlapec, katolík, evangelík i ateista, koneckonců může chodit třeba i pejsek :-)

Ing. Kateřina Rusnoková

projektová manažerka