Když nepřijdou koledníci...
9. ledna 2024 Články

Když nepřijdou koledníci...

V rámci Tříkrálové sbírky chodí koledovat a žehnat rodinám/domovům naše skupinky v různých oblastech Třince, Vendryně, Bystřice, Nýdku, Stříteže, Smilovic. Jsou však oblasti, místa, kam se naši koledníci nedostanou. Není to proto, že by nechtěli, ale proto, že se dlouhodobě potýkáme s problémem nedostatku kolednických skupin.

Třeba v obci Řeka se nám nepodařilo sehnat nikoho, ve Smilovicích máme jen 1 skupinku. V samotném Třinci je aktuálně 34 kolednických skupinek, které poctivě chodí dům od domu v oblasti centra města, Oldřichovic, Kamionky, Podlesí, Nebor, Konské, Osůvek, Líštné, Sosny, Tyry, Gutů, Terasy… Když si ale vezmeme, jak je Třinec obrovský, tak není možné opravdu zajít ke všem. 

Kolednické skupinky chodí dobrovolně, ve svém volném čase, většinou v místech, kde bydlí. Vychází do ulic v rámci svých možností, kdy musí skloubit své zaměstnání, rozvrh školy, kroužky… Navíc také vše ovlivňuje fakt, že na přelomu roku bývají děti nemocné, a proto některé kolednické skupinky odpadávají, nebo obejdou jen část a dál nechodí.

Pokud jste z lokality, kde nikdo nechodí a chtěli byste se k nám přidat a stát se koledníky, ozvěte se.

Od 10.1.2024 budou k dispozici v naší Půjčovně kompenzačních pomůcek posvěcené křídy, pro které si veřejnost bude moci přijít a napsat si tak na dveře požehnání, pokud k němu naši Tři králové nedorazí. A pokud byste chtěli přispět, nachází se zde také statická kasička sbírky.

Ing. Kateřina Rusnoková

projektová manažerka
Tel.: 737 837 773 E-mail: 68Go87d7TkHC4~agc8m%Cdha9.phT65j4mnhTj